Još!

Zoru dugo nije viđala i često se pitala gde li je, da li je zdrava. Vreme je prolazilo, dani su se nizali jednolični, posao, kuća. Obaveza preko glave. Maštala je o putovanju. Razmišljala da zauvek ode iz ove učmale, malograđanske, negativne sredine, gde je ljudima glavna zabava razgovor o drugim ljudima, spletke, podmetanja, smišljanje klopki i uvlačenje u njih, podsmeh…To im je izazivalo bolesno zadovoljstvo. Tad su bili svoji. Što bi se reklo, svoji na svome. Malo je bilo onih s kojima je mogla da proćaska šta čitaju, koju muziku slušaju, gde planiraju ili bar maštaju da otputuju, koji film su gledali, seriju… A tek da joj neko otkrije nešto novo, zanimljivo, to je bio pojam. Prazni ljudi, duše pune zla i ljubomore šetale su gradom. Zora, luckasta beskućnica imala je više zanimljivog i dobrog u sebi od mase “normalnih”.

Na uglu ulice tog popodneva skupila se grupa ljudi. Vrištali su i smejali se gromoglasno. Šta li se dešava, pitala se dok je žurila u piljarnicu po povrće. Približavajući se videla je Zoru kako se ljubi sa nekim čovekom. Viđala ga je i ranije par puta s njom, ali uvek su išli u žurbi. On napred bez ičega u rukama, a ona za njim sa džakom prepunim hleba. Grupa je podvriskivala i navijala. Njih nekoliko je držalo pare u rukama.

– Hajde, ljubi ga, još, još!!

Scena je bila mučna i potresna. Osećanja su joj se mešala, tuga, sažaljenje, bes, zbog ljudskih monstruma. Požurila je ka piljarnici, u tom momentu je spazi Zora. Ona se pravila da je ne vidi. Zora pođe prema džaku i podiže ga na rame. Grupa se uskomeša.

– Još! Još! Hajde! Ljubi ga!!

Kao gluva Zora krenu…Odmicala je brzo. Kao da je bežala. Muškarac je kupio pobacan novac. Pošao je za njom. Grupa se razilazila.

Neka gorčina je bivala sve veća dok je ulazila u piljarnicu.

 

Inspirisano stvarnim ličnostima i događajima, nastaviće se…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s