D E L E T E

U imitaciji života
šapuće silikonskim usnama
licu bez duše
napamet naučene reči
ljubavne replike nekog filma.
Gleda je praznim očima
steže nabildovanim rukama
dok mu zvoni telefon.

Ukinite mi osećanja!

Skini masku.
Ukloni sve oslonce.
Pokaži golu kožu.
Na milost i nemilost.
Ogoli nerve.
Ne žali da izgubiš sve.
Ne beži.
Ne laži.
Predaj se.
Potpiši smrtnu presudu.
Voli.

Ukinite mi osećanja!

“Voleti pa propasti, to ide jedno sa drugim od pamtiveka. Volja za ljubavlju, to je ujedno biti spreman na smrt. To ja kažem vama kukavicama!” – Fridrih Niče

10 thoughts on “D E L E T E

 1. Gdje sve nećemo ponosno propasti, pobjeći i stići i uteči, gdje sve nećemo zamijeniti leptiriće u stomaku, nemire neizvijesnosti da nam se javi služba pamtivijeka staza i bogaza, kuda smo hodili, prohodili, gazili i sve pogazili što smo ikad rekli i zarekli (se)… sebe prodali za običnu- neobičnu piletinu. Sve s obzirom na naše godine provlačenja duše kroz šiblje, između redova nejasno i nerazumljivo; ne pada nam na pamet bilo šta da objašnjavamo sebi, sebe pojasnimo… na ovaj pa onaj dan, bez duše ogoljeni, napumpani i zamaskirani, da nas niko više ne primijeti ofarbane i premazane svim mastima, secirane na sastojke bez arome borbe za opstanak na ovoj Planeti smeća i bez osnovnih sastojaka za život, nedostataka energenata i suvišan život po svim mjerilima životinjskog opstanka u koji smo se pretvorili da bismo se ispraznili a ne doznali svrhu i smisao žrtvovanja kroz životarenja. Nepropisno mjerilo naših doživotnih dana bez imalo duše. Bezukusna, ne bi(h) te ni pas s maslom pojeo… a on je baš neka zvijerka kojoj svi sve mogu kroz lovišta dana, bez da se jada i žali na ovaj dosuđeni nepropisni pravac u suprotnosti sa sobom. Briši se našim jezikom za lizanje svega i svakog, oblizivanje od pogrešno naučenog zadovoljstva… brisanja tobom je kao krpom. Za potkusurivanje je sve koliko me slijediš, otkako se nisi javila na pravi način. Truba ili piši propalo, sezona zezanja bez smisla i svrhe; piši blokirano, ponavlja uvijek isti znak ili zvuk za seksualno uznemiravanje. Naravno da ti zamijeram. Dovođenje sve s tobom u vezi.

  Liked by 1 person

   1. Hvala ti puno, Snežo, ali kao što rekosmo: jedna drugu inspirišemo. Drugo, ja imam jedan “nespretni blog” sa puno materijala koji sam pisala za sajt “Krstarica”- Život (komentari, nešto slično) i prebacila tamo na WordPress pod nazivom natasa1 blog, ali sve mi se izmiješalo sa nekim, istina rijetkim komentarima, pa je ispalo da su sve komentari a ne moje postavke. Kažem, puno je materijala koji sam direktno prebacivala sa svojih fajlova, da se čovjek “uplaši” sređivanja haosa… Ali, vidjeću sa sinom da mi napravi nešto… mogla bi obimni materijal sa FB tamo da kačim. Ideja je puno, a ja se sama ne snalazim najbolje, lijena sam i ja bih samo da pišem a ne da se bavim “tehnikom”. Uz to, spremam se da odgledam “Dekalog” K. Kišlovskog o Deset Božjih zapovijesti, dovršavam Mo Jena i “Umoran od života i smrti”… I tako. Ali, tvoj prijedlog je sjajan. Uzgred: kako znaš koliko imaš pregleda na svom blogu (Hu! 9000)?

    Liked by 1 person

   2. Samo piši, eto sin može da bude tehnička podrška. 🙂 Ima opcija na blogu, brojanja pregleda, sa strane sam postavila vidžet, evo sad je 9277 pregleda.

    Like

 2. Ponovo sam aktivirala svoj Natasa1’s Blog, nešto copy-paste sa starog posta; a oni članci i 2 recenzije za nikad knjiga su tamo, poredani kao vojnici u redu kao 30 komentara iz maja 2010. Pogledaj kad stigneš malo, pa mi javi na FB ili tamo kakvi su ti utisci. Ništa pod obavezno. Za razliku od mene, koja sam “zatrpana i pretrpana” ti si tako STALOŽENA. Pozdrav od Natasa1!

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s