K L A N

Agresija u aktivnom i pasivnom obliku preuzima kontrolu nad ljudima.
Aktivan oblik, na koji sve manje reagujemo i onaj podmukao, pasivan koji nas je skoro sve prožeo.
Ignorisanje i bojkot kao prastara metoda agresije, usavršena do perfekcije u današnjem modernom društvu poremećene Srbije.
Kad kažem poremećene, mislim da se sve tradicionalno skoro izgubilo i da su nas preplavili novi nakaradni, modeli ponašanja, koji se usvajaju kao normalni, dok sve tradicionalno postaje ili je već postalo glupo, ili se za to više ne zna.
Ono posebno tragično, što će se jako loše odraziti uopšte na živalj ove naše jadne Srbije su iskvareni mladi ljudi, ogrezli u poroke, a treba da imaju svoju decu, dočekaju starost i da gaje unuke. Često se zapitam kad se susretnem sa pokvarenošću mladih: “Šta će to biti sa pedeset, šezdeset? Monstrum? Šta će to naučiti svoje dete, unuče? Ili šta ga uči? Ne smem ni da mislim.”
Urušeno školstvo, urušena crkva, uništena vojska. Nepravda, kriminal na svakom koraku i mestu. Nepostojanje ustaljenih masovnih navika za čitanjem, učenjem, sportom. Ništa organizovano, sve samoinicijativno. Sportiste jedino vidim kao neke uzore i bljesnu tu matematičari, fizičari, govornici…, ali se o tome ne govori niti to više koga zanima.
Gušenjem individualnosti a sa njom i kreativnosti mi formiramo mlada stada, klanove, grupe bezličnih kreatura, sa vođama monstruoznog i psihopatskog profila koji sebe projektuju na grupu. U takvoj klanovitoj i poremećenoj Srbiji nema mesta za kreativnog individualca koji radi opstanka i dokazivanja sebe, može jedino da ode van zemlje, ili da proceni u koji klan da uđe. Ulaskom u klan, on mora da se odrekne dela sebe i da prihvati agresiju kao model ponašanja.

One thought on “K L A N

  1. Je l’ “klanovi” služe da te zaštite od nekakve agresije koju ti vidiš svud okolo ili smo svi zašli u vrzino kolo pa nam se sve pričinjava, i bezizlaz. Uostalom, gdje ti to sve vidiš na jednom mjestu pa ga zoveš “jadnim”, ili koristiš jezik kao floskule sa ulice na kojoj se dobro prodaju samo novine nakaznih vijesti koje bi da služe kao obavještenje neosviješćenim pojedincima, a mi nismo takvi… ja ne vidim da je iko ponižen, uvrijeđen i poništen, čak može i da “sudi” o tome, svjedoči… da ne kažem da i sam bude svjedočanstvo jednog ustreptalog i još nedovoljno nevinog vremena; nije nas još dovoljno uhvatio “strah” od akcije-reakcije, pa opštepoznate stvari gledamo sa nedovoljno razumijevanja… da ne kažem od neshvatanja slaba vajda. Ajde, reci… iz pepela se feniks rađa; ali ja ne bih da odemo baš toliko daleko, ili bar ne toliko da potonemo. Prije da mi neko opominjuče i samouvjereno, da ne plačem rasturio (me), kaže, pri pogledu i na jednu kap prosute krvi, a ne mora, i to se jednom moralo desiti… i da obrišem svoje srce sa pločnika, ako sam samo za revoluciju, ista takva otkrića, i ja sam samo za bedastoće i da uživam, svoju krvcu sam davno prosula po sebi i još negdje gdje treba, i ne samo simbolično, i gajim to sada uveliko, u paru (tačno, sam)… dok mi se neko šušori. E, pa opet (ne) zvekni me! Cvijeće moje ne vene talo (o)lako, ali smežurano služi za primjer onima koji neće samo dići sidro i odmagliti u vidu lastinog repka; ajd’ ni proljeća nisu više tako redovna a kamoli sigurna ljeta, jesen da ne pominjem otrcane zime… i sve u krug dešava se svima podjednako da ponekad slažu. Omanu i rupu koju nisu gustirali…još. Složićemo se da izmišljeni “klanovi” štite svoje korisnike koji će prije da ih potroše, nego pruže nešto zaista vrijedno od sebe Pa i sami biste se osjećali iskorišteno, da ste među onima koji ništa od sebe ne daju. NI GLASA. (“gulp” klenovi ili “klanovi”)

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s