FEMINISTIČKI S L A N O

Kada muškarci prave šale na račun žena, koje su ponekad neumesne, nikom ništa. To nekako dođe prirodno. A kad žena to isto pokuša, pobuna. Tada se muškarci odvajaju na one koji mogu da prime neslanu šalu, i na one koji ne mogu. Tako je to. Žene su valjda oguglale, i na slano i na neslano, pa kad čuju, obično kažu: “Ma pusti budalu.” I na tome se završi. Još jedan dokaz da su tolerantnije od muškaraca.
Kad je žena sama prinuđena da se bori i školuje decu, radi i misli za troje i četvoro, desi se da ponekad bude gruba, ogrubi od života i borbe. Kažu agresivna. Nije ona agresivna, ona je borac. Kad je muškarac grub, to je nekako prirodno, pa se obično pripiše: nervozan, umoran, mnogo radi…pssst.

“Poštuj samo oca, brata, sina, muža koja ima, ostale muškarce gazi i lomi. Šta dobra? Kučka. Zavedi i šutni. Nek cvili, nek kleči, nek moli. Onda šutni. I kreni dalje.”

Svako shvata onako kako gleda na stvari. Neko gleda sa humorom, tolerancijom, širinom. Neko ogorčen, vređa jer se osetio uvređen. Neko prizna sam sebi u bradu da se tako ponaša sa ženama, ali mu ne odgovara da se one prema njemu ponašaju isto. Neko dosledno voli i poštuje sve, po cenu da mu se desi da naleti i bude šutnut. Neko odbije na trenutnu glupost. Neko shvati da stvari mahom tako funkcionišu u današnjem vremenu bezosećajnih, otuđenih ljudi, u oba smera.

2 thoughts on “FEMINISTIČKI S L A N O

  1. … ah! te podjele, i u jednom i u drugom smijeru znači dvosmijerno… ali teško će da to uspije u nečem tako jednosmijernom kao što je naša ljubav. Ne kažem da ti mene ne voliš, Dacho, ti si kao neki pojam, odrednica za sve slično, i namjerno kažem: na isto ili ne isto; isto tako ne znači da ja tebe, ovako smutljiva i neodlučna, pomalo prekobrojna, kod tebe na godinama koje se ubrzano broje a treba polako, nježno i neopazice…(ne) volim baš u svakom času; ima tu i rupa u sjećanjima koja prođu neopazice, gotovo da si neprimijetan u mom životu za koji sam se kao opredijelila po neiskustvu, nedogađanju i pretjeranom slovu zakona tišine i nevidljivosti- za obje podjednako nedostaje zvuk kao i tišina, da se oslušne i zna… i neki odlučujući sjaj da sve oboji u crno i bijelo, nezapamćeno što još jedino bliješti u sveznanju. Dakle, pogrešno i griješan put smo izabrali da nam bude putokaz po maglinama snova koji ne prolaze, ali, kažu, ono što usniš, poslije poludi, pa mu ne znaš bar stazu kamoli put, i lud i neuhvatljiv.

    Liked by 1 person

  2. Ono što ne želiš sebi, nemoj raditi drugom… Ukratko da sažmem ili… Ono što smatraš da povređuje lični ego, imaj na umu da možda i druga strana slično ima osećaj. Šale na tuđ račun mogu a na svoj odmah se brecnu !?

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s